Erkeklerde Lazer Epilasyon

Erkeklerde Lazer Epilasyon | DK Klinik

Modern yaşamın getirdiği kendine daha önem verme sürecinden, elbette erkeler de oldukça etkilenmiş durumdadır.

Bunların başında istenmeyen tüylerden kurtulmak gelmektedir. Kalıcı olarak kıllardan kurtulmak artık günümüzde çok daha kolay olduğundan birçok erkek bu arayış içindedir. Bu sayfada erkelerde lazer epilasyon konusunda açıklamalar yer almaktadır.

Erkeklerde lazer epilasyonun farklılığı nedir?

Öncelikle hemen belirtilmelidir ki, teknik olarak erkek ve kadınlarda lazer epilasyon uygulaması arasında fark yoktur. Bundan dolayı bu sayfada yanıt bulmadığınız sorular için, “lazer epilasyon” web sayfamıza bakabilirsiniz. Erkeklerde kıl köklerinin hacmi kadınlara göre daha büyük olduğu için, lazer ışınını daha iyi absorbe edebilmektedirler. Bundan dolayı lazer epilasyon erkeklerde daha kısa sürede bile sonuç verebilmektedir. Lazer epilasyonda kısa sürede sonuç almayı belirleyen en önemli unsurlar ise cilt rengi ve kıl renginin durumudur. Cilt ne kadar açık, kıl rengi ne kadar koyu ise sonuç o kadar kısa sürede alına bilmektedir.

Erkeklerde lazer epilasyonda hangi cihaz etkilidir?

Lazer epilasyonda başarıyı belirleyen temel faktörlerden biri cihaz tipidir. Piyasada lazer epilasyon olarak sunulan cihazların tiplerine (marka değil) bakıldığında üç tip cihazın olduğu görülmektedir. Bunlar alexandrite tipi lazerler, diod tipi lazerler ve NdYag tipi lazerlerdir. NdYag tipi lazerler, epilasyon amaçlı kullanılsa da, temel olarak cilt lekeleri ve damar sorunlarında daha başarılıdır. Diğer iki tip lazere göre epilasyonda daha az başarı göstermektedirler. Alexandrite ve diod tipi lazerlerin her ikisi de dünyada bu amaçla kullanılan en başarılı cihazlardır. İkisi arasında bazı küçük farklılıklar vardır. Alexandrite tipi lazerler vücut bölgelerinde, diod lazerler ise yüz bölgesinde daha başarılı olmaktadır. Bu ikili vücuttaki kıl sorununa çok etkin çözüm getirmektedir, bazen çok derin yerleşimli ve az etkilenen bölgelere NdYag lazer ile uygulama desteği sonuçları maksimize etmektedir. Bundan dolayı bir cihaz yerine, birbirini tamamlayan cihaz topluluğu ile çok iyi başarılara ulaşılmaktadır. Kliniğimiz bundan dolayı “Kalıcı epilasyon cihaz değil sistem işidir” söylemi kullanmaktadır.

IPL cihazlarına dikkat! Birçok epilasyon uygulayan merkezde kullanılan IPL cihazların, lazer cihazları değildir. Ancak buna rağmen lazer epilasyon olarak ifade edilmektedirler. IPL cihazlarının kalıcı bir etkisi olmamaktadır. Uzak doğudan çok ucuza getirilen bu cihazlar, etkin bir kıl dökülmesi yapmaktadırlar, fakat bir süre sonra kıllar aynen geri gelmektedirler. Fiyat olarak çok ucuza pazarlanan IPL cihazı uygulamaları birçok kişinin hem zaman hem de para kaybına neden olmaktadır.

Erkeklerde lazer epilasyon en sık hangi bölgelere yapılıyor?

Lazer epilasyon, cilt üzerinde istenmeyen tüylerin olduğu tüm bölgelere uygulanabilir. Yüzde sakal üstü bölgesi ve kaşların arası en sık uygulama yapılan bölgelerdir. Ayrıca ense, omuzlar, sırt, göğüs ve göbek bölgesine yapılan kalıcı epilasyon, erkeklerde çok önemli rahatlamaya neden olmaktadır. Kol, koltukaltı ve bacak tüylerine yapılan epilasyon uygulamaları daha çok sporcular arasında tercih konusudur. Bunlar yanında batık kıl sorununun en sık olduğu genital bölge lazeri uygulaması da talep edilen bölgeler arasındadır. Lazer epilasyon batık kıl sorununa kesin çözüm getirmektedir.

Erkeklerde lazer epilasyon işlemi ne kadar sürmektedir ve kaç seans sonrası sonuç alınmaktadır?

Erkeklerdeki epilasyon işlemi bölgenin genişliğine göre 5 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir. Lazer epilasyonda sonuç alınması 6 ile 8 seans gerektirmektedir. Seans araları ile bölgeye göre 30 ile 45 gün arasındadır.

Kliniğimizde lazer epilasyon işlemi nasıl yapılıyor? Videomuzu izleyebilirsiniz.

Sakal bölgesi için hazırlanan videomuz:

Erkeklerde lazer epilasyon ağrılı mıdır ve bir yan etkisi var mıdır?

Erkeklerde lazer epilasyon uygulaması modern cihazlar ile oldukça konforlu geçmektedir. Cihazların soğutucu üniteleri acı hissini büyük ölçüde engellemektedir. Bazı bölgelerde lazer ışını atışı sırasında anlık hafif bir batma hissi oluşabilmektedir. Lazer ışının bir yan etkisi yoktur, kişiye uygun dozlarda kullanıldığında da herhangi bir iz bırakmamaktadır.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulaması öncesi hangi konulara dikkat edilmelidir?

  • Erkekler genellikle kullanmasa da ağda, epilatör gibi yöntemler ile kılların kökünden alınmaması gerektiği hatırlatılmalıdır. Eğer böyle bir durum varsa epilasyon uygulaması 3 hafta sonra yapılabilmektedir.
  • Uygulama yapılacak bölgelerin tüy yapısının belirlenmesi amacıyla ilk seans için kılların jilet ile de kesilmeden gelinmesi tedavinin belirlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Erkekler lazer epilasyon yaptırmayı hedefliyorlar ise mümkün olduğunca bronzlaşmaktan (güneş veya solaryum ile) kaçınmalıdırlar. Ayrıca kıllarda kimyasal maddeler ile sarartma işlemi de yapılmamalıdır.
  • Retinoik asit (Roacuttane gibi) içeren ilaçların kullanımı sırasında lazer epilasyon uygulanamamaktadır.

Erkeklerde lazer epilasyon uygulaması sonrası hangi konulara dikkat edilmelidir?

  • Lazer epilasyon sonrası hafif bir kızarıklık oluşabilmektedir. Uygulama sonrası tatbik edilen yatıştırıcı kremler ile bu durum birkaç saat içinde düzelmektedir.
  • Lazer epilasyon sorası duş alınabilir ancak cildi tahriş edebilecek kese gibi uygulamalardan kaçınmak gerekir.
  • Uygulama sonrası birkaç gün güneşlenmemek, ve daha sonra güneşten koruyucu kremlerin kullanılması gereklidir.

Lazer epilasyon hakkında merak edilen tüm sorulara kısa ve net yanıtlar için 15 saniyelik kısa video serimizi izleyin: