3 Boyutlu Resimleme Yöntemi Botoksun Etki Düzeyini Gözler Önüne Seriyor

3 Boyutlu Resimleme ve Botoks Sonuçları | DK Klinik

Her yıl dünyadaki milyonlarca insan, yaşlılığın etkilerini ortadan kaldırarak genç görünmek için kozmetik prosedürlere, kremlere, serumlara büyük paralar harcıyor.

Fakat etkisini bilimsel olarak kanıtlamış botoks, dünyada en yaygın kullanılan kozmetik işlem olması ve memnuniyet düzeyinin yüksek olmasının etkisiyle diğerlerinden ayrılıyor.

Önceki senelerde botoksun kırışıklıkları azaltıcı etkisi farklı araştırmalarda kanıtlanmasına rağmen Amerika'da yapılan yeni bir araştırma denenen yöntem açısından ilk oldu.

Bilimadamları botoksun etkisini ortaya çıkarmak için ağırlıklı olarak otomotiv endüstrisinde faydalanılan 3 boyutlu resimleme tekniğini kullandı.

Bu teknik sayesinde Pensilvanya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar botoksun yüzün üzerindeki etkilerini sıcaklık haritaları ile ortaya çıkarma fırsatı buldu.

Araştırmaya katılan 14 kişinin kaş arası bölgesinin botoks işlemi yapılmadan önceki ve işlem yapıldıktan sonraki farkları incelendi.

İlk yapılan haritalamada botoks işlemi yapılmadan önceki kaş arası bölgesi mavi rengi ile gösterildi. İşlem yapıldıktan iki hafta sonra mavi rengi ile kodlanan bölgenin sarı ve açık yeşil rengine büründüğü ortaya çıktı. Sarı ve açık yeşil rengi kırışıklıkların azaldığının göstergesiydi.

Örneğin, tedavi uygulanan yatay bölgede kırışıklıklar %9,11'den %2,6'ya, %4,83 olan bölgede 0,83'e düştü.

Araştırma, yaşlanmaya karşı her yıl çıkan yeni tekniklere rağmen botoksun hala en güvenilir yöntemlerden biri olduğunu gözler önüne seriyor.

Dolayısıyla botoks yaptırmak için nedenler giderek artıyor.