Ameliyatsız Yüz Germe Hakkında Dr. Meltem Şentürk İle Röportaj

Ameliyatsız Yüz Germe Hakkında Dr. Meltem Şentürk İle Röportaj

Merhabalar Meltem Hanım. Bugün ameliyatsız yüz germe hakkında bilgi almak istedik.

Gerçi ameliyatsız yüz germe mi tam olarak emin değiliz... Konuyla İlgili Birçok Terim Dolaşıyor. Ameliyatsız yüz germe, V Lift, İple Yüz Asma, Örümcek Ağı Yöntemi…

Bu tekniklerin hepsi aynı mı? Eğer değilse birbirinden olan farkları neler?

Genel anlamda bu terimlerin hepsi aynı yöntemi tanımlamaktadırlar. Bu terimler arasında en doğru yaklaşım “iple yüz germe” dir. Diğerleri ise bu yöntemin alt kategorilerini oluşturmaktadır. Örneğin örümcek ağı cilt altına ipliklerin yerleştiriliş biçimidir ve herkese uygun olmayabilir. V lift ise bu amaçla kullanılan ürünlerden birisinin markasıdır.

Cildi Hassas Olanlar İçin Uygun Mudur?

Yapılan işlem cilt altı dokuda olduğu için cilt yüzeyinde tahrişe neden olmaz. Hassas ciltler için de uygun bir yöntemdir.

Ancak iğne giriş yerlerinde kısa sürede geçen küçük kırmızılıklar oluşabilmektedir.

Yan Etkileri Nelerdir? Çünkü özellikle güzellik işlemlerinde cerrahi olsa da olmasa da birçok kötü örneğe şahit oluyoruz. Tehlikleri Var Mı?

Düşük de olsa yan etkileri var. Tabii bu noktada güzelleşme ve gençleşmek isteyenlerin işlemi yaptırdıkları yer, doktor da önemli hale geliyor. Sadece ameliyatsız yüz germe işlemi için değil, botoks, dolgu, lazer epilasyon gibi çoğu prosedürün riskleri vardır fakat işlemi yapan kişinin tecrübesi, klinik merkezinin hijyen standartları gibi birçok etmen de bu riskler için önemli bir göstergedir.

Öncelikle eğer bir işlem yaptırmayı düşünüyorsanız doktoru ve kliniği araştırmanızı öneririz. Eğer o klinik hakkında çok fazla şikayet görüyorsanız şüpheyle yaklaşıp daha detaylı bilgi edinmenizi öneriyoruz.

Şişme, cilt bölgesinde hassaslaşma, morluk gibi yan etkiler nadiren de olsa görülebiliyor fakat etkilerin hiçbiri kalıcı özellik göstermiyor.

İşlem Ne Kadar Sürüyor?

İşlemin tamamlanması yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arasında sürüyor.

İşlemi Tekrarlamak Gerekiyor Mu?

Güzellik için yapılan botoks, dolgu gibi işlemler biliyorsunuz ki devamlılık gerektirir. Ortalama olarak 4 ayda bir yeniden işlem yapılması gerekir.

Ya da lazer epilasyonun başarıya ulaşması ancak birkaç seans sonunda gerçekleşir. Ameliyatsız yüz germe işlemi ise ortalama olarak 1 saatlik bir işlemin sonunda tamamlanıyor ve etkisi birkaç seneye kadar sürebiliyor.

İşlemin etkisinin uzun süreli olması işlemin bu kadar popüler hale gelmesinin sebeplerinden biri. Tabii ki diğer nedeni de işlemden duyulan memnuniyet oranının yüksek olması.

Diğer İşlemlerle Birlikte Uygulanabilir Mi?

Evet. İşlem yaptıran birçok kişi kaş, göz ve/veya yüzün orta bölgesine uygulanan tedavilerden aynı anda faydalanıyor. Aynı anda birkaç işlemin yapılması iyileşme sürecinde bir değişikliğe ya da gecikmeye yol açmıyor.

Fiyatlar Hakkında Bilgi Alabilir Miyiz?

Fiyat konusu en sıkıntılı durumlardan birisidir. Tedavi, çok özel bir malzemeden yapılan cilt altında birkaç ay kaldıktan sonra etkisi 2 yıl civarında süre bir malzeme olan “polydioxanone” maddesi ile yapılmaktadır. Bu malzemenin güvenirliliği çok önemlidir. Çünkü ne yazık ki uzak doğu kaynaklı ürünler piyasayı sarmış durumdadır. Bu ürünleri çok ucuz fiyata temin etmek olasıdır. Ancak hem yan etkileri açısından hem de sonucun verimliliği açısından sıkıntıları vardır.

İyi ve güvenli bir işlem fiyatı 1000 dolardan başlamaktadır. Bugün için piyasada 1000 dolar altında iple yüz asma işlemi yapılıyorsa şüphe ile yaklaşmak gerekir.

İple Yüz Germe Giderek Popülerleşiyor mu? Çünkü tedavi hakkında konuşanları daha sık duymaya başladık.

Evet. Kesinlikle. Kliniğimizde en çok talep göre hizmetlerimiz botoks, dolgu ve lazer epilasyondu fakat son zamanlarda ameliyatsız yüz germe teknikleri bu 3 hizmetin yanına 4. olarak ilave oldu.

Geçici bir trend olduğunu düşünmüyoruz çünkü müşteri memnuniyeti yüksek düzeyde. Hizmeti alan kişiler farkı kendi gözleriyle gördüklerinde çok etkileniyor, keza arkadaşları ve etrafındaki kişilerde daha genç göründüklerini söylüyorlar.

Eğer sürekli bir memnuniyet görüyorsak bu yöntemin popülerleştiğini ve bir daha uzun süre hayatımızdan çıkmamak üzere dünyamıza girdiğini söyleyebiliriz.