Brotoks Nedir?

Brotoks Nedir | DK Klinik

Son 10 yılda botoks yaptıran erkeklerin sayısı ile kadınların sayısı arasındaki fark giderek kapanıyor.

Erkekler de artık kırışıklıklarını gidermek için botoksu sık sık tercih ediyor.

Erkeklerin botoks işlemi yaptırmasına Brotox deniyor.

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin araştırmasına göre 2010 yılından sonra erkeklerde botoks kullanımı yaygınlaştı ve son 4 sene içinde %360’lık bir yükseliş gösterdi.

Erkekler genel olarak alın kırışıklıklarını gidermek için botoks yaptırsalar da gelecekte oluşacak muhtemel kırışıkları minimize etmek ve iş yerindeki rakiplerine göre daha estetik görünmek için de botoks işlemini tercih edenlerin sayısı azımsanmayacak ölçüde.

Türkiye için konuştuğumuzda, özellikle son senelerde kliniğimize botoks uygulaması için gelen erkeklerin sayısındaki artışın da gözümüze çarptığını belirtmeliyiz.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Dr. Meltem Şentürk, giderek daha fazla erkeğin tercih etmeye başladığı Brotox hakkında şunları söyledi:

Botoks uygulaması için gelen erkekler genel olarak eşlerinden etkileniyor. Uygulamanın eşleri üzerindeki pozitif etkisini gördüklerinde kendileri de kliniğimizden randevu alarak buraya gelmek istiyorlar. Yine de orta yaş erkeklerinin iş hayatında prenzantabl görünmek, yaşlanmaya karşı önlem almak için brotox yaptırmak istediklerine tanık oluyoruz.

Kadınlar, bu konuda erkeklere göre daha tecrübeli olduğu için erkekler için bir erken uyarıyı paylaşmak isterim:

Özellikle son senelerde arttığını gözlemlediğimiz merdiven altı olarak tabir edilen dermatolog gözetiminde olmayan ve botoks hizmeti veren güzellik merkezlerinden kaçınılması gerekiyor.

Brotox, uzman ellerde yapılmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir...