Antalya’da Jawline Dolgu Yaptıracakların Bilmesi Gerekenler

Antalya’da Jawline Dolgu Yaptıracakların Bilmesi Gerekenler

Kozmetik endişelerin artışa geçtiği son yıllarda, gelişen teknoloji ve sosyal medya kullanımı ile beraber güzellik algımız da farklılaştı.

Geçmiş yıllarda “çekici bir yüz” denildiğinde akla ilk olarak dudak dolgusu uygulamaları gelirken; günümüzde belirgin elmacık kemikleri ve keskin çene hattı ön plana çıkıyor.

Artık yüz ile uyumlu, belirgin bir çene yapısının hem kadın hem erkekleri daha alımlı/çekici bir görünüme kavuşturduğu konusunda hepimiz hemfikiriz.

O zaman gelin jawline dolgu ile ilgili aklınıza takılan tüm sorulara birlikte yanıt bulalım.

1. Jawline Dolgu Nedir?

“Jawline” kelimesi çenenin yan konturunu tarif etmek için kullanılan İngilizce bir terimdir.

Jaw→Çene,

Line→Hat/ Çizgi,

Jawline→ Çene hattı anlamında kullanılır.

Jawline Çene Dolgusu, çenenin köşesinden ucuna kadar olan yüz bölgesinin her iki yanındaki hattın belirginleştirilmesi işlemine verilen addır.

2. Jawline Dolgu Nasıl Yapılır? Ne Kadar Kalıcıdır?

antalyada jawline dolgu erkek

Jawline Dolgu Uygulaması ilke olarak çenenin sağ, sol ve ucundaki 3 anahtar noktadan yapılan lokal anestezi ile başlar.

Lokal anestezi etkisini gösterene kadar beklenir.

Ardından kanül adı verilen künt uçlu ve güvenli bir iğne yardımıyla dolgu bölgeye enjekte edilir. İşlem yaklaşık olarak 15-30 dakika kadar sürer.

Kullanılan dolgunun türüne bağlı olarak;

Hyaluronik Asit Dolgular 8 ile 12 ay süreyle kalıcılık gösterirken, Kalsiyum Hidroksiapatit Dolgular 18 ile 24 ay süreyle kalıcılık göstermektedir.

3.

3. Jawline Dolgu Uygulaması Sırasında Ağrı/Acı Hissedilir mi?

Dolgu uygulamalarında ağrı/acı hissini minimuma indirmek, kişinin konforu açısından oldukça önemlidir.

Bu nedenle işlem öncesinde güçlü anestezik etkisi olan bir krem sürülür. Ardından çeneye üç noktadan lokal anestezi enjeksiyonu yapılarak uygulamanın rahat geçmesi sağlanır.

4. Kimler Jawline Dolgu Yaptırmalı? Jawline Dolgu Gıdıyı Saklar mı?

Çene hattını belirleyen kemik yapısı belirgin olmayan kişiler,

Yüz ovalinde hacim kaybı yaşayan kişiler,

Çene ucu olması gerektiğinden daha geride olan kişiler jawline dolgu için uygun adaylardır.

Ayrıca hafif/orta derece gıdısı olan ve bunu saklamak isteyen kişiler için de kullanılan ideal bir uygulamadır. Ancak dolgu uygulaması ileri derecede gıdı problemi olan kişilerde yeterli düzeyde kamuflasyon sağlamamaktadır.

5. Jawline Dolguda Başarılı Bir Sonuç İçin Kaç ml Dolgu Gerekir?

Jawline dolgu için kullanılacak miktar, kişinin cilt ve kemik yapısına göre değişkenlik gösterir. Ancak çene hattı oldukça büyük bir alandır.

Bu nedenle jawline dolgu sonrasında keskin bir fark görmek isteyen kişiler için genellikle en az 2-3 ml dolgu önerilmektedir.

6. Jawline Dolgunun Yan Etkileri Nelerdir?

Jawline Dolgu ciddi bir yan etkisi ve riski olmayan, güvenli bir uygulamadır. Yalnızca tüm iğneli işlemlerde olduğu gibi; enjeksiyon yerlerinde noktasal şişlik, morarma, kızarıklık ve hassasiyet durumları gözlemlenebilir. Tüm bu yan etkiler geçicidir. Bu yan etkiler genellikle 7 gün sonunda ortadan kaybolur.

Dolgu uygulamalarında ciddi olarak kabul edilebilecek yan etki: alerjik reaksiyon riskidir. Bu durumun önüne geçmek için işlem öncesinde kişinin hasta geçmişi detaylı şekilde sorgulanmalıdır.

7. Jawline Dolgu Fiyatları Nedir?

Güncel Jawline Dolgu fiyatlarını öğrenmek için Antalya’da bulunan kliniğimizi (0242 317 10 00) arayarak, bizimle iletişime geçebilir; güncel Jawline Dolgu fiyatlarını telesekreterimizden hızlıca öğrenebilirsiniz. Ayrıca ne kadar dolguya ihtiyacınız olduğunu merak ediyorsanız bizlerden ücretsiz öngörüşme randevusu talep edebilirsiniz.