Dermaroller

Dermaroller; DK Klinik, ANTALYA

Dermaroller nedir ve nasıl uygulanır?

Dermaroller üzerinde onlarca çok ince iğnelerin bulunduğu silindir şeklinde bir aparattır.

Uygulamasının esası bu silindirin cilt üzerinde gezdirilerek binlerce mikro-deliklerin açılması esasına dayanır. Aynı zamanda "mesoroller" veya microneedling" isimlerini verilmektedir.

Cilt üzerinde açılan deliklerin oluşturduğu mikro-travmalar sayesinde organizmanın kendi yenileme sürecini başlatması sağlanır. Bu bölgede başlayan tamir süreci ile büyüme faktörlerinin artışı belirgin kollajen dokusu artışına neden olmaktadır. Etkisinin maksimum düzeyde görülmesi birkaç ayı alabilmektedir.

Dermaroller uygulaması tedavisi hedeflenen bölgenin üzerinden iğnelerin çeşitli açılarla, farklı yönlerden geçmesi ile yapılır. Uygulama sırasında tedavi edici ürünler de kullanılarak, etkinin artması sağlanabilmektedir. Tedavi edici ürünlerin deri yüzeyine sürülerek emilmesi yoluna göre Dermaroller uygulaması ile emilim 200 kata kadar fazla olmaktadır.

Uygulama çok ince de olsa deriye iğne batması esasına dayandığı halde çok acı oluşmamaktadır. Buna rağmen lokal anestezik etkili kremlerle tamamen acı ve ağrı hissi olmada, çok konforlu uygulama da yapılabilmektedir.

Kliniğimizde dermaroller işlemin nasıl yapıldığını videodan izleyebilirsiniz:

Dermaroller cihazının özellikleri nelerdir?

DermarollerMedikal amaçlı kullanılan Dermaroller aparatlarınında iğne uzunluğu kullanılacak bölgeye ve soruna göre 1 mm - 1,5 mm - 2 mm olabilmektedir. Ayrıca evlerde kullanılmaya uygun uzunluğu 0,2 ve 0,5 mm uzunluğunda olan modeller daha çok destek amaçlı kullanılmaktadırlar, fakat bu durumda steriliteye dikkat etmek gerekmektedir. Uygulamada kullanılacak dermaroller apartının iğnelerinin çok düzgün ve simetrik olması, paslanmaz çelikten yapılmış olması, montajında yapıştırıcı kullanılmaması başarı için önemli faktörlerdir.

Kullanım alanları nelerdir?

Dermaroller geniş uygulama alanına sahiptir. Bunların başında anti-aging uygulaması ile cildin yeniden yapılandırılması, kırışıklık çizgilerinin giderilmesi, güneşin verdiği hasarın azaltılması gelmektedir. Ayrıca yara ve yanık izleri, akne izleri gibi önemli sorunlarda da etkin kullanımı mevcuttur. Melazma ve hiperpigmentasyon gibi cilt lekesi sorunlarında, derideki geniş porlu yapının azaltılmasında tatmin edici sonuçlar vermektedir. Saç dökülmesi de Dermaroller uygulamasının başarılı olduğu alanlardan biridir.

Etkisi nedir?

Dermaroller uygulaması ile oluşturulan mikro-hasarların vücudun tamir süreçlerini tetiklemesi ile onarıcı düzeltici etkisi, kollajen oluşumunu arttırması ve kan dolaşımını arttırması sonucuna dayanır. Yaşlı ve kuru cildin yenilenmesi, ölü tabakanın uzaklaştırılarak, alttan yeni hücrelerin gelmesi öneli anti-aging katkılar sağlamaktadır.