Kalıcı Epilasyon

Kalıcı Epilasyon; DK Klinik, ANTALYA

İstenmeyen tüyler kadınların en eski düşmanlarındadır. Hangi kültürden olursa olsun çeşitli epilasyon metodlarıyla tüylerden kurtulmak için kadınlar bitmek bilmeyen uğraş verirler.

Fakat ne yazık ki, istenmeyen tüylerden kurtulmak için şimdiye kadar ideal bir yol bulunamamıştır. Bazı yöntemleri uygulaması kolaydır ama sık tekrar gerektirir, diğerleri ise acı verir ya da oldukça pahalıdır.

Uygun epilasyon yöntemini seçmek için kıllanma düzeyi ve nedenleri araştırılmalıdır. Kadınlarda aşırı kıllanma bazı hormonal dengesizlikler (hirsutizm) ya da sistemik hastalıklar sonucu ya da bazı ilaçların (kortizon vs) uzun süre kullanımı sonucu oluşabilmektedir. Aşırı tüylenme tanımı dermatoloji veya endokrinoloji uzmanı hekimler tarafından yapıldıktan ve olası sebepleri araştırıldıktan sonra uygun epilasyon yöntemi seçilmelidir.

Günümüzde epilasyon girişimleri geçici ve kalıcı olarak ikiye ayrılır.

1.)Geçici Epilasyon Yöntemleri:

Traş: En sık ve en kolay uygulanan metod olmasına karşın kılların kökü zedelenmediği için, kıllar çok kısa sürede eski haline gelir. Sanılanın aksine traş ile kıllanma düzeyi artmaz veya kılların kalınlaşıp sertleşmesine neden olmaz. Yanlızca kıllar kısa iken ve normal boyuna ulaşana kadar daha sert hissedilir.

Ağda: Geçici epilasyon yöntemleri içinde kılların uzamasını en fazla geciktiren metoddur. Fakat nispeten ağrılı bir uygulama olması ve uygulama için kılların belli bir uzunluğa gelmesinin gerekliliği dezavantaj oluşturur. Tekrarlayan uygulamalar bazı kişilerde kıllanma yoğunluğunu azaltabilir.

Kimyasal epilatörler: Tüylü bölgelere sürülen krem, losyon yapısındaki bazı kimyasal maddeler, kılların protein yapısını bozarak deri hizasından veya hemen biraz altından dökülmesini sağlarlar. Bu yöntemle kılların uzaması, traşa göre daha uzun sürede gerçekleşir. Ancak kimyasal maddelerin belirlenen sürelerden uzun uygulanması cildi tahriş ederek çeşitli dermatolojik sorunlara yol açabilir. Kimyasal maddeleri uygulamada dikkat edilmesi gereken bir hususta bacaklar için hazırlanan kremleri kesinlikle yüze uygulamamaktır.

Cımbız, ip kullanımı gibi epilasyon yöntemleri ise daha küçük bölgeler için kullanılan, nispeten daha acılı yöntemlerdir. Kıl köküyle birlikte çıkarıldığı için, ağda yöntemindeki gibi uzaması daha uzun zaman alır.

2.)Kalıcı Epilasyon Yöntemleri:

Unutulmamalıdır ki, zahmetsiz, ucuz ve çok etkili bir kalıcı epilasyon yöntemi yoktur. Kalıcı epilasyon tekniği olarak tüm dünyada kullanılan iki yöntem vardır.
Bunlar lazer epilasyon ve iğneli epilasyondur. Detaylı bilgi için üzerlerine tıklayabilirsiniz.