Rihanna’yı İkon Haline Getiren 8 Güzellik Sırrı

Rihanna’yı İkon Haline Getiren 8 Güzellik Sırrı | DK Klinik

27 yaşında olmasına rağmen, 10 milyondan fazla albüm satışı, 7 Grammy ödülü ve Spotify’da en çok dinlenen şarkıcı unvanlarıyla müzikte sağladığı başarıyı güzelliğiyle harmanlayan ender ünlülerden biri.

Neredeyse düzenlenen tüm ‘’en seksi kadınlar’’ listesinde ilk sıralarda bulunuyor.

Peki neler yapıyor? İşte Rihanna'nın güzellik sırları:

1- Günde 2,5 Litre Su İçiyor

Hem sağlığı hem de cilt güzelliği için su içmenin önemini biliyor ve günde 2,5 litre su içmeye dikkat ediyor. Su içmeyle ilgili yine de katı bir kuralı yok. Kimi günler sahne performansı olduğundan ve aşırı su kaybettiğinden su tüketimini yükseltiyor.

2- Günde 5 Öğün Yiyor

Abur cuburdan ve şekerde uzak duruyor. Fitness antrenörü Harley Pasternak’ın 5 faktör diyetini uyguluyor. Bu diyete göre her gün 5 kere öğün şeklinde yemek yiyor ve her öğünde protein, tam tahıl, karbonhidrat, yağ ve şekersiz içeceklerden gerekli miktarda tüketiyor.

3- Per-fekt ve Ruj

Rihanna röportajlarında sık sık Per-fekt markalı cilt ürününü kullandığını ve bu sayede cildinin pırıl pırıl göründüğünü söylüyor. Favori makyaj malzemesi ise ruj çünkü rujun tam bir kurtarıcı olduğunu, yüzünüzde hiç makyaj olmasa da kaliteli bir ruj ile fark yaratılabileceğini düşünüyor. Makyaj konusunda en büyük rehberi annesi çünkü annesi geçmişte kozmetik ürünleri satan bir mağazada çalışmış ve ona birçok makyaj tekniği öğretmiş.

4- Buğulu Göz Makyajı

Dumanlı göz makyajı denince akla gelen birkaç ünlüden biri Rihanna. Çoğu zaman gözlerinin dikkat çekmesi için bu tekniği kullanıyor. Bakışlarının keskin olması, buğulu göz makyajı sayesinde mümkün hale geliyor.

5- Güneş Kremi

Oldukça esmer olmasına karşın güneş kremini ihmal etmiyor ve özellikle gözaltlarındaki hafif kırışıklığı fark ettikten sonra tüm yüzüne dikkatlice uygulamaya başladığını belirtiyor.

6- Programlı ve Disiplinli Yaşamak

Rihanna, yoğun programına karşın sistemli ve düzenli bir hayat yaşıyor egzersizlerini ve günlük diyetini ihmal etmiyor. Turnelerde olduğunda haftada üç kez 25 dakikalık fitness yapıyor. Günlük hayatına geri döndüğünde çalışma programını günlük 30 dakika olmak üzere haftada 5 güne çıkartıyor.

7- Minimalist Dövmeler

Rihanna, göze çok batmayan ve bir anlamı olan dövmelerin tutkunu. Vücudunda 20’ye yakın dövme var ve bu rakam artıyor. Örneğin, sağ kulağının altındaki balık burcunu simgeleyen dövme, boynundaki asi çiçek dövmesi, sağ ayağında bulunan müzik notası dövmesi Rihanna’yı diğer güzellik ikonlarından ayırıyor ve ona farklı bir hava katıyor.

8- Yenilikleri Denemesi ve Belirlemesi

Güzellik konusunda en çok takip edilen kişilerden biri olmak onun yaptıklarının taklit edileceği anlamına geliyor. Rihanna, çağa ve modaya ayak uyduruyor, trend saç şekillerini, renklerini, makyaj tekniklerini kullanmaktan kaçınmıyor. Neredeyse her klibinde farklı bir tarzda ortaya çıkıyor. Durağanlık ve tekdüzelik onun benimsediği sözcükler değil. O yenilikleri, denenmemişi denemeyi, akım yaratmayı çok seviyor.