Neden Makyajınızla Uyumamalısınız?

Neden Makyajınızla Uyumamalısınız? | DK Klinik

Makyajın ilk defa 3000 sene önce göz makyajı olarak kullanıldığı antik Mısır'dan günümüze kadar hem makyaj ürünlerinin görselliğe sundukları katkı hem de içerikleri oldukça değişti.

1000'lerce yıl önce makyaj sadece kozmetik sebeplerle değil, kişiyi şeytan gözünden korumak ya da göz hastalıklarından korumak gibi batıl inançlarla da kullanılıyordu.

Bugünse makyajın kullanım alanı neredeyse sadece estetik görüntüyü iyileştirmek olarak daraltılmış durumda ve 100'lerce milyar doları bulan sektör büyüklüğüyle kozmetik ürün sektörü dünyanın en büyük endüstrilerinden biri konumunda.

Bu durum gösteriyor ki konu güzellik olduğunda istatistiklere göre gerek erkekler gerekse kadınlar oldukça cömert davranıyor.

Dünyada daha güzel olmanın popülerleşmesi ise ancak Hollywood starları, güzellik yarışmaları ve ''güzel'' olarak lanse edilen medya ikonlarının gerek kozmetik ürün reklamlarında gerekse sosyal medyada sık sık boy göstermesiyle mümkün hale geliyor.

Oysa daha fazla makyaj çoğu zaman daha kalitesiz cilde neden oluyor. Özellikle uyumadan önce eğer yüzünüzde hala makyaj kalıntıları taşıyorsanız cildinizin bundan olumsuz etkilendiğini ve daha hızlı yaşlanacağınızı garanti edebiliriz.

Uyumadan önce makyajı temizlemek tıpkı diş fırçalamak gibi alışkanlik haline gelen bir davranış olmalıdır. Diğer bir deyişle eğer makyajınızı temizlemediğinizde rahatsız hissetmiyorsanız bu davranışınızın olumsuz bir alışkanlık haline geldiğini gösterir.


Makyajla Uyumanın Cilde Olumsuz Etkileri

1) Enfeksiyon Riski Artar

Göz makyajı temizlenmediğinde gözde kuruluk, kızarıklık ve enfeksiyon oluşabilir.

madde1_1


2) Kırışıklıklar Artar

Makyaj temizemeden uyumak serbest radikallerin artmasına neden olur, bu vücudumuzdaki kolajen üretiminin azalmasına, böylelikle cildin daha hızlı yaşlanmasına neden olur. Daily Mail makyajsız uyumanın etkisini ölçmek için bir araştırma yaptı.

Bu deneyde bir kadın 1 ay boyunca makyajını temizlemeden yattı. 1 ayın sonunda cildinin görüntüsü eski halinden 5 ila 10 yaş daha yaşlıydı.


3) Sivilceler Artar

madde3_3

Fondötenin ciltte kalması gözenekleri tıkayarak sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlar. Cildinde sivilce bulunanların ise sivilcelerinin büyümesine ve ilerlemesine neden olur.

4) Kirpikleriniz Güçsüzleşir ve Dökülür

madde4

Rimelle uyumak kirpiksizleri kırılgan hale getirir ve kirpiklerin dökülmesini kolaylaştırır. Ayrıca rimel kirpik foliküllerini tıkayarak arpacık oluşmasına neden olabilir.

5) Dudağınız Çatlar

madde5_5

Markasından ya da özelliklerinden bağımsız olarak ruj ile uyumak ya da rujun uzun süre dudağınızda kalması dudaklarınızın çatlamasına neden olur.

Uyumadan Önce Cildinizi İçin Ne Yapmalısınız?

Uyumadan önce daha kaliteli bir cilt için yapmanız gerekenler cildinizi temizlemek, nemlendirmek ve tamir etmek için belirli ajanları kullanmaktır.

Ayrıntılı bilgi almak için bu yazımızı okuyun:

Yatmadan önce cildimiz için ne yapmalıyız?