Yatmadan önce cildimiz için ne yapmalıyız?

Yatmadan önce cildimiz için ne yapmalıyız?

Dr. Meltem Uçarcı Şentürk diyor ki, cildine özen gösteren hastalarımın sıklıkla “gece yatmadan önce ne yapmalıyım” sorusunu bana yöneltmektedirler.

İlginç olarak, gündüz bakımı için genellikle yapılacaklar daha iyi bilinirken ve bu konu pek sorulmazken, gece yapılacaklar konusu fazlaca merak edilmektedir. Adım adım özetleyelim…

İlk olarak, temizleme: Bu hep ilk adım olmalıdır. Temizleme gün boyunca cildinizde biriken kirlerin, makyaj artıklarının, fazla yağın, ölü cilt hücrelerinin uzaklaştırılması sağlarken, bakterilerin birikmesini de önler. Bu aşamada temizleyici ürünün cildinize uygun seçilmesi önemlidir. Eğer kuru bir cildiniz varsa temizlerken nemlendiren bir ürün, yağlı bir cildiniz varsa sebum salgısının azaltan ve gözeneklerin daha etkili bir şekilde açılmasını sağlayan bir ürün tercih edilmelidir.

İkinci olarak, nemlendirme: Yine cildinize uygun olarak seçilmiş bir nemlendirici sonraki aşamayı oluşturmaktadır. Cilt tipiniz belirlendikten sonra bile piyasada onlarca farklı ürün cildinize uygun olabilir. Maddi durumunuza göre seçilecek nemlendiriciler arasında zamanla hangi markanın size daha iyi geldiğini belirleyebilirsiniz.

Üçüncü olarak, tamir etme: Cildinizin gereksinimleri belirlendikten sonra hedefe yönelik tedavi edici ajanlar son basamağı oluştururlar. Bazı ürünler hem nemlendirici hem de tedavi edici özelliğe sahip oldukları için iki ve üçüncü basamağın birleşmesi de olasıdır. Temizleme ve nemlendirici ürünleri kendiniz deneme yanılma yolu ile en uygun size olanını belirleyebilirsiniz. Ancak tedavi edici ürünler kullanılacaksa en uygun seçenek için profesyonel bir yardım alınmalıdır.