Lazer Epilasyon Merkezi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Lazer Epilasyon Merkezi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Kimin İşlemi Yapacağını Araştırın

Günümüzde lazer epilasyon işlemi birçok güzellik merkezi hatta kuaförlerde bile yapabiliyor.

Bu merkezlerin hepsinin kocaman tabelaları ve her yerde reklamları olduğu halde lazer epilasyon yapma yetkileri yoktur. Yasal olarak yalnızca doktor kontrolündeki işletmelerde lazer epilasyon yapılmasına izin verilmiştir. Neredeyse lisansı ve izni olmamasına rağmen her güzellik merkezinin sağlığınıza doğrudan etki edebilecek bir işlem yapabilmesi genel olarak yapılan işlemin itibarını da düşürmekte ve bir süre sonra insanlar lazer epilasyonun çok sıradan bir işlem olduğunu, her yerde yapılabildiğini düşünmeye başlamaktadır.

Oysa ki durum bundan çok farklı. Konularında uzman olmayan, doktor gözetiminde olmayan Sağlık Bakanlığından ruhsatı olmayan işletmeler ne yazık ki halk sağlığını tehdit ediyor.

Ayrıca lazer epilasyon işlemleri diğer kozmetik işlemlere göre her ne kadar düşük komplikasyon oranına sahip olsa da, her kozmetik işlemin riskleri olabileceğinin unutulmaması ve olası bir kötü senaryoda sorunu ortadan kaldırabilecek eğitimli kişilerin ve doktorun bulunduğu kliniklerin seçilmesi önem arz ediyor.

Konusunda uzman bir doktorun çalışması ve klinikte çalışan estetisyenlerin bilgi birikimi de önem verilmesi gereken konulardan biri.

2. Hangi Çeşit Cihazların Kullanılacağını Öğrenin

Biz sürekli lazer epilasyonun cihaz işi olmadığını, sistem işi olduğunu vurguluyoruz ama bu demek değil ki kullanılan cihazların hiçbir önemi yok.

Özellikle son zamanlarda lazer epilasyon cihazı olmayan fakat o işi de yapabilme yeteneği olan cihazlarla işlem yapıldığını duyuyoruz. Bu cihazların tasarımı, ışın güçleri ve yazılımı, spesifik olarak lazer epilasyon işlemi için dizayn edilmediğinden, direkt olarak bu işlem için üretilen cihazlara göre daha verimsiz olabiliyor.

Ayrıca etkili olduğu bilinen lazer modelleri bile uzak doğundan onda biri fiyatına getirtilebiliyor. Bu hatta cihazların CE onayı bile bulunuyor. Ancak siz kullanılan cihazların lazer epilasyon işlemi için FDA onayı olup olmadığını da mutlaka araştırın.

Özellikle ehil olmayan kişiler ve yanlış cihazlar bir araya geldiğinde ne yazık ki birçok komplikasyon mümkün hale geliyor.

3.İşletmenin Deneyim ve Referanslarını Öğrenin

Başlarda belirttiğimiz gibi Türkiye’de merdiven altı diye tabir edebileceğimiz ruhsatsız güzellik sektörü sürekli büyümektedir ve bu büyüme sadece ürün bazında değil lazer, dolgu ve botoks gibi işlemleri kapsayan hizmet sektöründe de ne yazık ki yaşanmaktadır.

Bu durumdan etkilenmemek ve sağlığınızı korumak için işlem yaptırmayı düşündüğünüz işletme hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değilseniz işletmeyle ilgili internet yorumlarını, işletmenin işini ciddiye alıp olumsuz yorumlara cevap verip vermediğini inceleyin.

İşletmenin kaç senedir varlığını sürdürdüğü, bugüne kadar kaç işlem yapıldığı gibi bilgileri de sormaktan çekinmemenizi öneririz.

Karşınızda şu soru durmaktadır. Günümüzde dünyanın en büyük markaları hakkında bile internette olumsuz yorumlar olabiliyor. Ya da işletmeler sahte pozitif yorumlar yazabiliyor. Nasıl gerçeği anlayabilirim?

Bu yüzden işletmelerin şikayetlere nasıl cevap verdikleri, açıklamaya yapıp yapmadıkları gibi detaylar kritik hale gelmektedir.

Ayrıca böyle şüphe duyduğunuz durumlarda çevrenizden bilgi almayı ve işletmeyi tanıyıp tanımadıklarını sorabilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise Facebook’tan ya da diğer sosyal medya kanallarından arkadaşlarınıza işletme hakkında bilgileri olup olmadığını sormak olacaktır.

4. Ortalama Fiyatı Öğrenin

Lazer epilasyon yaptırdığınızda seansların beklediğinizden fazla olma ihtimali her zaman vardır.

Birçok doktor ten renginiz, cildinizin verdiği tepki gibi birçok faktöre dayalı olarak ilk seanstan sonra kaç seans daha gerektiğini söyleyecektir.

Unutmayın ki sağlığınızı ilgilendiren bir işlemle ilgili ödeme yapıyorsunuz ve işlem tamamen bittiğinde size ne kadar mal olabileceğini bilmek en doğal hakkınız. Bu yüzden ücretin açık ve net şekilde ortalama olarak hangi fiyat aralığında olacağını baştan öğrenin ki sürprizlerle karşılaşmayın.

Piyasa fiyatlarını kıyaslayın fakat bu noktada piyasa fiyatlarının oldukça altında hizmet veren kuruluşlara şüpheyle bakmanızı öneririz. Çünkü sağlığınızla ilgili olumsuz bir senaryo yaşanması durumunda maliyetleriniz hem maddi hem de manevi olarak yükselecektir.

Bazı işletmelerin nasıl çok düşük fiyat önerebildiklerine gelince...

İlk yatırım maliyetleri çok düşük (yani cihazlar Çin’den gelmiş), bakım maliyetleri çok düşük (yani periyodik aralar ile değiştirilmesi gereken parçalar değişmemiş, cihaz boşa atış yapıyor), komplikasyon riskini fazlaca göze alabiliyorlar (yani doktor kontrolünde değil).

5. Telefon veya İnternet İle Yetinmeyin. İşletmeyi Ücretsiz Danışmanlık İsteyerek Görün

Talep ettiğiniz takdirde birçok işletme ücretsiz danışmanlık hizmeti vermektedir. Başkalarından duysanız da mutlaka işletmeye giderek kendi gözlerinizle işletmenin temizliğine, düzenine ve kurumsallığına dikkat edin.

Sorularınızı yönelttiğiniz kişinin verdiği cevapların kalitesine önem gösterin. Aklınıza takılan tüm soruları sorun.

Komplikasyon riskine karşı hangi önlemleri aldıklarını, size işlemi yapacak kişinin ne zamandır lazer epilasyon uygulaması yaptığı gibi soruları sormaktan çekinmeyin.

Lazer Epilasyon hakkında kafanızdaki tüm sorulara yanıt bulmak için buraya tıklayın

Bizimle iletişime geçmek ve kliniğimize gelip bilgi almak için buraya tıklayın