Bugüne Kadar Yaptığımız 250 Bin Lazer Uygulaması Bize Ne Öğretti?

Yaptığımız Yüzbinlerce Seans Lazer Uygulaması Bize Ne Öğretti

2002 yılından beri Antalya ve çevresine hizmet veriyoruz. Lazer epilasyon verdiğimiz hizmetler arasında işlem hacmi en yüksek olan işlemlerin başında geliyor. Bu yazının hazırlandığı zamana kadar 20 yılda 250 bin 540 adet epilasyon seansı uygulamış durumdayız.

Bu sayı her gün her gün artmakta. Bu süreçte oldukça fazla tecrübe edindik. Bu tecrübelerden bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşmayı istedik. Lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorsanız maddeleri okumanızı öneririz.

1. Aynı Lazer Epilasyon Cihazı Herkeste Aynı Etkiyi Göstermeyebilir

Hangi lazer cihazının sizin tüylerinizi kalıcı olarak ortadan kaldırabileceğini ortaya çıkarmak için Fitzpatrick ölçüsüne göre cilt tipi belirlenir. Cilt tipiniz belirlendikten sonra cihaza karar verilir.

Cihazların kullanım alanları kişinin cilt karakteristiğine göre ve bölgesine göre farklılık gösterir. Örneğin, alexandrite tipi lazerler vücut bölgelerinde oldukça etkili iken yüz bölgesinde çok fazla tercih edilmemelidir ya da IPL cihazları başta olmak üzere esmer tenlilerde kullanımında yan etki yaratma ihtimali yüksektir. Koyu ten rengine sahip kişiler, lazer kullanımında en fazla dikkat edilmesi gereken gruba girmektedirler.

Hangi Cilt Tipi İçin Hangi Lazer Tipinin Uygun Olduğunu Görmek İçin Yazımızı Okuyun:

https://www.dk-klinik.com.tr/blog/lazer-epilasyon-cihazlari-arasindaki-farklar

2. IPL, Buz Lazer ya da Ütüleme Lazere Mesafeli Olmalısınız

Son senelerde ''acısız'', ''kısa sürede'' gibi kelimelerle pazarlanan buz lazer, ütüleme lazer ve IPL gibi cihazların çalışma prensipleri işlem verimliliğini düşürmektedir.

Daha hızlı çalışan bu cihazlar kıl köklerine daha güçsüz ışın yollarlar bu da kılların haraplanmasını, dolayısıyla işlemin kalıcı olmasını sıklıkla zaman engeller.

Lazer epilasyonda bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre en etkili lazerler alexandrite, klasik diod ve ND-Yag tipi lazerlerdir.

Konuyla ilgili detaylı yazımızı okuyabilirsiniz:

https://www.dk-klinik.com.tr/blog/buz-lazer-utuleme-lazer-ve-ipl-neden-onermiyoruz

3. Lazer Epilasyonda Seans Sayısı İle İlgili Garanti Verilemez

Kesin olarak bir kişiye tüy sorununun net ifade edilen bir rakamla biteceğini söylemek yanlışlıklar içerebilir.

Lazer epilasyonda etkin bir sonuca ulaşmayı belirleyen en önemli faktör kişinin cilt ve tüy rengidir. Elbette bunu daha da detaylandırabiliriz.

Ancak rahatlıkla şunu söyleyebiliriz: 6 seansa ulaştığınız zaman en azından tüylerinizin yarısından fazlası azalmış olmalıdır. 6-8 seansta genellikle kişilerin lazer ile işi büyük oranda tamamlanmaktadır. Bazı kişilerde 10 seansa kadar uzamaktadır.

Sıklıkla şahit olduğumuz bir durum 15 seans hatta 20 seans uygulanıp halen devam edenlerin olmasıdır. Bu durumda gittiğiniz lazer cihazını veya merkezin etkinliğini masaya yatırmanız gerekmektedir.

4. Tüm Tüyler Bitmez Ancak...

Lazer epilasyon yaptırmayı düşünen ve henüz yeterince bilgi sahibi olmayan kişiler tüylerinin tamamının gideceğini sanabilirler. Epilasyon uygulanan bölgelerin avuç içi gibi olacağı beklentisi olabilir.

Bu durum birçok merkez tarafından kötüye de kullanılmaktadır. Böyle bir sonuç dünyadaki hiçbir cihazda yoktur. Lazer epilasyon seansları sonrası kişiye bağlı olmak üzere kılların %60 ile 90 nı kalıcı olarak gitmektedir.

Geriye kalan tüyle oldukça incelmekte ve rengi açılmaktadır. Bu durum kişiye önemli yaşam konforu getirmektedir. Eğer çok az kalan açık cılız tüylerden de kurtulmak isteniyorsa iğneli epilasyon ile bunlar uzaklaştırılabilir.

5. Sarı Tüylere veya Ayva Tüylerine Etkili Lazer Yoktur

Her ne kadar piyasa da tüm tüylere etkili lazer epilasyon vaat edenler olsa da, bunun bilimsel karşılığı yoktur. Lazer ışını cildin içindeki belli bir hedefe odaklanmaktadır. Epilasyon lazerleri de melanin denilen pigmenti hedef almaktadırlar. Kıllar ne kadar koyu ise melanin pigmenti o kadar fazladır, lazerden etkilenmesi çok daha kolaydır.

Ancak açık renkli kıllarda, ayva tüylerinde melanin pigmenti çok az olduğundan veya bulunmadığından lazer ışınından etkilenememektedir. Bu tip tüyler için lazer öncesi bazı kimyasal maddeler ile renk kazandıran teknikler olsa da henüz verimli sonuç alınamamaktadır.

6. Lazer Epilasyon Cihazlarında CE Belgesinin Bir Önemi Yoktur

Lazer epilasyon yaptırmak için bir merkeze gittiniz ve görevliye cihazların kalitesini sordunuz. O da size tüm cihazlarının CE belgeli olduğunu söyledi. Gönlünüz rahat bir şekilde işleme başlamalı mısınız? Cevap verelim:

CE belgesi, Avrupa Birliği tarafından verilen ve cihaz veya ürünlerin, amacına uygun kullanılması halinde insan can ve mal güvenliği, bitki ve hayvan varlığı ile çevreye zarar vermeyeceğini gösteren bir işarettir.

CE belgesi o cihazın etkili tedavi yaptığını gösteren bir belge değildir. Çeşitli kurallara uyulduğu zaman rahatlıkla alınabilmektedir, bundan dolayı uzak doğu üretimi olan bir çok cihazın da CE belgesi vardır. Lazer cihazlarında CE belgesi değil, FDA onayı o cihazın etkili bir cihaz olup olmadığını gösterir.

7. Eğitimsiz Kişiler Tarafından Uygulandığında Cilt Yanmasına Ya da Kalıcı İzlere Neden Olabilir

Tıp bilimi lazerin tedavi edici etkilerinde 40 seneyi aşkın süredir faydalanmaktadır. Bu 40 senelik deneyim lazer ışınlarının güvenilir, etki oranı yüksek ve uzun vadede bir yan etkiye sahip olmadığını kanıtlamıştır. Ancak…

Her sene kliniğimizde merdiven altı diye tabir edilebilecek işletmelerde lazer epilasyon hizmeti almış, ne yazık ki cildinde yanıklar oluşmuş ya da cildinde leke kalan hastaları tedavi etmekteyiz.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için dermatolog kontrolünde hizmet veren merkezlere gitmenizi öneririz.

İlgili yazımızı okuyun: Lazer Epilasyon Merkezi Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

8. Lazer Epilasyon Her Sene Biraz Daha Popülerleşiyor

Bugün bildiğiniz onlarca yüz gençleştirme tekniğine aslında her sene yenileri ekleniyor ama bulunduğumuz sektörde bir kural var: Eğer tüketici memnun kalmadıysa hiçbir teknik yaşayamaz. Bu anlamda lazer epilasyonun bu kadar popülerleşmesinin tek nedeni var. Memnuniyetin yüksek olması.

Dünyadaki en büyük bağımsız estetik sitesi “realself.com” un bugünkü verilerine göre, her 100 lazer epilasyon yaptıran kişiden 91'i işlemden memnun. Bu oldukça yüksek sayılabilecek bir oran. İyi bir cihaz, iyi bir sistem ve uzman kişilerle uygulanan lazer epilasyon işleminde memnuniyet oranı %100'e oldukça yaklaşıyor.

Ancak hemen belirtmeliyiz ki bu oran özellikle FDA tarafından onaylı lazer markalarının cihazlarından elde edilen sonuçtur. Ülkemizde lazer epilasyondan memnuniyet oranının yüksek olamaması etkinlik onayı olmayan uzak doğu malı cihazlarının kullanımına bağlıdır.

Kliniğimizi kurduğumuz 2002'den bugüne lazer epilasyon oldukça popülerleşti. Google verilerine göre internette ''lazer epilasyon'' araması yapan kişilerin trendinde her sene dikkat çeken bir artış oluyor.

lazer_trend

Lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyor musunuz?

0242 317 10 00'ı arayarak DK Klinik'te lazer epilasyon işlemi hakkında bilgi alabilir ya da randevu alabilirsiniz.