Hangi Lazer Tipini Tercih Etmelisiniz?

Hangi Lazer Tipini Tercih Etmelisiniz?

Uzun süredir kullandığımız bir söz var: ‘’Lazer epilasyon cihaz değil, sistem işidir’’. Burada biz şunu kast ediyoruz:

Hangi tip lazerin sizin için uygun olacağından önce sistemli şekilde çalışan, başarı oranı yüksek, işine önem veren uzmanların çalıştığı, sağlığınızı tehdit altına almayacak epilasyon merkezlerini belirleyiniz, daha sonra ise diğer konuları araştırınız.

Evet, işlemin yapılacağı lazer tipi önemlidir. Düzenli ve sistemli çalışmayan işletmelerde cilt tipinize en uygun lazer bile doğru sonuçları vermeyebilir.

Lazer epilasyon yaptırmaya karar veren kişiler her şeyin kolay olacağını, istemedikleri tüylerden birkaç seansta kurtulacaklarını düşünürler.

Bilgi almak için öncelikle etrafındaki kişilere danışır ve internetten araştırma yapmaya başlarlar. Bilgi aldıkça kafa karışıklıkları artar.

Hangi lazer cihazını tercih etmeyelim?
Lazer epilasyon için hangi kliniği tercih etmeliyim?
Canım yanar mı?
Ne kadar ödemem gerekir? gibi birçok soruya cevap aramaya başlarlar.

15 senelik tecrübemizle söyleyebiliriz ki kalıcı lazer epilasyon yaptırmaya karar veren kişilerin cevap aradıkları soruların en başında hangi lazer cihazı tipinin en iyi çözüm olduğu geliyor.

Lazer tipi önemli bir kriter olsa da kişinin işlemi nerede yaptırdığı da en az o kadar önemli.

Kuaförlerde, SPA merkezlerinde, güzellik salonlarında, güzellik merkezlerinde ya da kısaca dermatolg gözetiminde olmayan yerlerde yapılan işlemler ciltte yanık, leke başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir.

Doğru bir merkezi seçtiğinizi varsayıp etkin cihaz tipini belirlediğinizi kabul edelim. Acaba lazer cihazının pahalı sarf ve bakımları düzenli yapılmakta mıdır? Lazer ışını dozu cildinize göre ayarlanacak mıdır? Her bölge de aynı cihaz ile mi uygulama yapılacaktır?

Bu noktada en önemli kriterin hedef bölge ve cilt tipiniz olduğunu söylemekte fayda görüyoruz. Genel hatlarıyla söylersek Alexandrite tipi lazerler çok koyu tenli olmamak kaydı ile vücut bölgelerinde, Diod tipi lazer yüz bölgelerinde ve çok koyu tenlilerde vücut bölgelerinde, Nd-Yag tipi lazerler ise derin yerleşimli kıllar için çoğu zaman en iyi seçeneği sunuyor.

Klinimizde biz maksimum verimi almak için lazer cihazların kombinasyonunu kullanıyoruz, çünkü bir cihazın etkili olduğu ya da daha pozitif özelliklere sahip olduğu alanlarda diğer cihaz aynı yeteneğe sahip olmayabiliyor. Gerektiği anlarda farklı cihazları kullanarak en iyi sonucu alıyoruz.

Lazer cihazlarının arasındaki farklar hakkında bilgi almak için mutlaka karşılaştırmalı tablomuzu incelemenizi öneririz.