Yeni Yıla Girmeden Önce Güzellik İle İlgili Bilmeniz Gereken 27 Madde

Yeni Yıla Girmeden Önce Güzellik İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

1- Yüzüstü ya da yan yatmak yüzdeki kırışıklıkları arttırır. Bunun önüne geçebilmek için sırtüstü yatmaya alışmanızı öneririz. Eğer çeşitli sebeplerle sırtüstü yatmayı uygun görmüyorsanız seten ya da ipek bir yastık kılıfı kullanın.

2- Eğer daha önce kimyasal peeling uygulaması yaptırmadıysanız 2017'de yaptırmanızı öneririz. Kimyasal peeling işlemi Dr. Meltem Şentürk'ün cildi için uyguladığı 4 vazgeçilmezinden biri. Diğerleri için bilgi alın; www.dk-klinik.com.tr/blog/bir-dermatolog-cildi-icin-ne-yapar

3- Rimelinizi ve göz kaleminizi 3-4 ayda bir değiştirin.

4- Organik olduğunu belirten güzellik ürünleri alacaksanız, ürünlerin FDA onayı olup olmadığını kontrol edin.

5- Saçlarınızın sağlıklı olması sizin sağlık olmanızla mümkündür. Sadece saç sağlığı diye bir şey yoktur.

6- Saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olması için doktorunuza danışarak Biotin içeren multivitaminleri günlük tüketin.

7- Yazın mutlaka hafif makyaj yapmaya özen gösterin. Ağır makyaj yazın hem sizi rahatsız eder hem de yüzünüz terleyebileceği için kötü bir görüntü oluşturur.

8- Sigara İçiyorsanız Bırakın. Alkolü Kısıtlayın.

9- Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınızın üst kısmına koruyucu sürün. Böylece süreceğiniz ruj daha fazla göze batar.

10- Parfümünüzün üzerinizde daha kalıcı olması için nabız bölgelerinize vazelin sürün. Ayak bilekleri ve diz altı bölgesi nabzın en düşük olduğu bölgelerdir. Bu küçük hareket sayesinde kokunuzu bu bölgelere hapsetmiş olacaksınız.

11- Yüzünüzdeki şişliklerden kurtulmak istiyorsanız birkaç saat uyuyun. Tuz tüketimini azaltın. Su gibi kaliteli sıvıların tüketimini arttırın.

12- Saçınızın bakımını yapacak zamanı bulamadıysanız ve dışarı çıkmanız gerekiyorsa saç bandı takın.

13- Kirpik kıvırıcısını banyodan sonra kullanın. Sıcak su ince kirpiklerin bükülmesini kolaylaştırır.

14- Eğer yorgunsanız gözleriniz kırmızı ya soluk görünebilir. Bunu engellemek için mavi göz kalemi ya da far kullanın.

15- Eğer saçlarınız kuruysa buğday özü veya hindistan cevizi yağı içeren şampuanları tercih edin. Kremli şampuan da kullanabilirsiniz.

yeni_guzellik

16- Eğer saçlarınız yağlı ise meyve özlü şampuanları kullanın. Kremli şampuanlardan uzak durun.

17- Daha güzel bir cilt için aşırı yağlı ve tuzlu yiyeceklerden kaçının. Vitamin A, Selenyum, Vitamin C ve omega 3 yağ asitlerini içeren gıdaları diyetinize ekleyin.

18- Cildinizin güzelleşmesi ve sivilce sorununun önüne geçmek için sabah ve akşam cildinizi narince yıkayın.

19- Yaşlanmanızı geciktirmek istiyorsanız hayatınızdaki stresi azaltmaya çalışın. Spor yapın ve sebze ağırlıklı beslenin.

20- Herhangi bir kliniğe ya da güzellik merkezine ilk defa gidiyorsanız, mutlaka o kişilerin uzmanlık sertifikalarına sahip olduklarından emin olun. Sağlığınızı ve güzelliğinizi uzmanlara emanet edin.

21- Yaz Kış Güneş Kremi Kullanın. Bu sizi cilt kanserinden korur ve yaşlanmanızı geciktirir.

22- Nemlendirici Kullanın.

23- Dermatoloğunuza danışarak bu 9 yaşlılık karşıtı ürünü Kullanın: www.dk-klinik.com.tr/blog/yaslilik-karsiti-urunler-listesi

24- Solaryumdan uzak durun. Araştırmalara göre, solaryuma girenlerin %68'inin cildi erken yaşlanma belirtileri gösteriyor. Bronzlaşmak hakkında doğru bilinen 7 yanlışı okuyun: www.dk-klinik.com.tr/blog/solaryum-ve-cilt-kanseri-iliskisi

25- ORAC değeri yüksek besinler tüketin. Ayrıntılı bilgi: www.dk-klinik.com.tr/blog/en-cok-antioksidan-bulunduran-20-essiz-gida

26- Boynunuza nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Boynunuzdaki kırışıklıkları minimize etmek için ameliyatsız boyun germe yöntemini tercih edebilirsiniz.

27- Saçlarınızda kepek sorunu yaşıyorsanız kepeği oluşturan etkenler hakkında bilgi sahibi olmanızı öneririz. Sizin için bir liste hazırladık: www.dk-klinik.com.tr/blog/sacinizin-kepeklenmesinin-16-nedeni