Sigarayı bırakmanın güzelleşmeye 7 etkisi

pexels-photo-925359

Sigaranın cilde zararlı etkileri olduğu bilimsel bir gerçektir. Kurtulduktan sonra daha güzel görünürsünüz, nasıl mı?

Sigara akciğer kanserlerinin %80-90 nından sorumludur. Sigara içenler içmeyenlere göre 6 kat daha fazla kalp krizi geçirirler. Sigara yalnızca yılda 450 000 den fazla ölüme neden olmaktadır. Bu sebepler zaten sigaradan uzak durmak için çok önemli nedenlerdir. Biz burada sigarayı bırakmanın genel sağlığa katkılarından çok, güzelliğe etkilerinden söz edeceğiz. İlk etki cildinizi çok daha fazla canlı ve sağlıklı hissedeceğiniz.

ETKİ 1; Gözlerin aydınlanması.

Cildimizin en hassas yeri olan gözaltları sigaranın olumsuz etkisinden en çabuk kurtulacak yerlerden biridir. Sigaradan kurtulmanızda sonra göz çevrenizdeki cildin düzlemesi gözlerinizin daha parlak daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

ETKİ 2; Kırışıklıkların oluşum hızının azalması.

Sigara vücudun her yerinde kırışıklıklara neden olur. Sigara dumanında bulunan binlerce ama binlerce kimyasal cilt yapısının önemli bileşenleri olan kollajen ve elastinin hasarlanmasına neden olur. Bunun sonucu cilt dayanıklılık, elastikiyet ve gücünü kaybeder. Bir diğer olumsuz etkide nikotinin cilt damarlarında daralma yapması sonucu cildin kan akımını azaltmasıdır. Cilt hücrelerine ulaşan oksijen ve besin maddelerinin azalması cilt yaşlanmasını çok ama çok hızlandırır. Sigardan kurtulun kırışıklıklarınızın oluşumu azalsın.

ETKİ 3; Göğüslerin dikleşmesi.

Biraz önce söylediğimiz gibi sigara sadece yüzeysel kırışıklıkların oluşumuna neden olmaz, derinin elastikiyet kaybından dolayı vücudun çeşitli yerlerinde sarkmalar oluşur. Meme ve üst koldaki sarkmalar en tipik olanıdır. Tekrar hatırlanmasında yarar var, sigara meme kanserini ortaya çıkaran önemli faktörlerden biridir.

Etki 4, Dişlerin eski rengine dönmesi.

Sigara ağızdan akciğerlerin en ucuna kadar bir sürü olumsuz etki gösterir. Sararmış dişler en kolay göze çarpanıdır. Sigaradan kurtulunca kısa süre içinde bu olumsuzluk geriye döner. Ancak ağız kanserlerini oluşturma etkisi sigarayı bıraktıktan sonra bile bir süre yüksek seyretmektedir.

Etki 5, Dudak, dil ve diş etlerinin tekrar kazanılması.

Sigara kötü nefes kokusu, diş etlerinde kararma, diş etlerinin çekilmesi sonucu diş kayıpları, tat duygusunun kaybı, ağızda yaralar gibi olumsuzluklara çok sık yol açmaktadır. Sigaradan kurtulunca hemen düzelmeyi hissetmeye başlayacaksınız.

Etki 6; Tırnak ve parmaklarınızdaki sağlıksız renkten kurtulma.

Sigarayı tutan parmakların ve onların tırnaklarının rengini elbette biliyorsunuz. Bu çirkin ve sağlıklı görünüm sigarayı bırakmanızla ortadan kalkacaktır.

Etki 7; Saçların parlak görünüme kavuşması.

Sigarada bulunan 7000 den fazla kimyasal toksik madde, saç kökü hücrelerinin olumsuz etkileyerek saçların uzama hızının azalması, dökülmesi, matlaşmasını sağlar. Sigaradan kurtulunca saçların görünümündeki değişime inanamayacaksınız.