Sivilce Tedavisinde Diyette Yapılması Gereken 4 Değişiklik

Sivilce Tedavisinde Diyette Yapılması Gereken 4 Değişiklik

Akne tedavisi ne yazık ki sömürülmeye çok yatkın bir konudur.

Sivilce tedavisinde basit bir kremden ileri lazer tedavisine kadar birçok seçenek ileri sürülmektedir. Ancak diyetteki değişiklikler genellikle ihmal edilmektedir. Bilimsel çalışmalar akne tedavisinde diyetin etkisinin önemimi göstermektedirler. Diyetin aknelere etkili olabilmesi için bir süre geçmesi gerektiğinden bu ilişki genellikle zor gözlenmektedir.

1- Basit karbonhidratlardan yüksek oranda içeren yiyecek ve içeceklerden (kolalar, tatlılar, beyaz unlu gıdalar gibi) kaçınmak gerekir.

2- Süt ürünlerinde kararlı olmak gerekir. Yağ oranı fazla olan tam yağlı peynirler, kaymak, tereyağı, dondurma gibi ürünlerden kaçınılmalıdır. Bunun yerine yoğurt, kefir gibi yiyecekler çok daha yerinde olacaktır.

3- Omega-3 yağ asidi yüksek gıdaların yenilmesi yerinde olacaktır. Balık, semizotu, ıspanak, keten tohumu ve miktarı sınırlı olmak kaydı ile kadar ceviz yenilmelidir.

4- Taze sebze ve meyveler, ton balığı sivilce tedavisinde önemli desteği sağlayacaktır. Bu besinler antioksidanlar, çinko, vitamin A, bol lif içerdiğinden tedavide önemli destek sunarlar.