Kırışıklık Tedavi Yöntemleri

Kırışıklık Tedavi Yöntemleri | DK Klinik

Kırışıklıklar, yaşın ilerlemesi ile cildin orta katmanı olan dermiste kollagen liflerinin sentezinin azalması ve kalitesinin bozulması sonucu oluşur.

Zayıflayan cilt yapısı, mimik kaslarının hareketleriyle de kırışıklık oluşumu artar. Ne yazık ki yaşlılık belirtilerinden kaçış yok Çocuklukta ve ilk gençlikte dikkatimizi çekmeyen çizgiler, kırışıklıklar belli bir yaştan sonra daha çok gözümüze çarpıyor, sinirimizi bozuyor. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki kırışıklıkların sorumlusu sadece ilerleyen yaş değil. Bazı kişilerde ilk kırışıklıklar henüz 20'li yaşların başında görülmeye başlarken, bazıları ise 30'larında bile imrenilecek kadar pürüzsüz ve gergin bir cilde, hatta göz çevresine sahip oluyorlar.

Deri vücudumuzun en büyük organı olmasının yanında, ayrıca dış dünya ile görsel iletişimimizi sağlayan ve karşımızdakinin hakkımızdaki ilk izlenimlerini belirleyen en önemli unsurlardan biridir. Cilt Hastalıkları Uzmanlığının bir alt kolu olan dermato-kozmetoloji ise cildin daha sağlıklı ve güzel görünmesini amaçlayan bir bilim dalıdır.

Bilimsel çalışmalar kırışıkların oluşumunda üç faktörün etkili olduğuna işaret ediyor.

1.) Genetik mirasınız: Cildinizde ilk kırışıkların ne zaman ortaya çıkacağı ve ne kadar yoğunlukta olacağını belirleyen başlıca faktör, genetik etkenleriniz. Yani annenizde kırışıklıklar geç yaşta kendini göstermeye başlamışsa, bu sizin şanslı olduğunuzu gösteriyor.

2.) Çevresel etkenler: Güneş ışınları, kuru hava, sigara tüketimi, alkol kullanımı gibi pek çok çevresel faktör de cildin nasıl yaşlanacağını ve hangi tür kırışıkların oluşacağını belirliyor.

3.) Bakım: Doğru ürünlerle düzenli olarak uygulayacağınız bakımlar cildinizin pürüzsüz ve gergin kalmasını sağlarken, kırışıklıkların geç oluşmasına da katkıda bulunuyor.

D-K Kliniğin amacı, kırışıklık tedavisi olarak bilinen tedavide sağlıklı bir cilde ya da görünüme sahip olmak isteyenlere; bilimsel uygulamalar kapsamında ve herhangi bir zarar vermeden yardımcı olarak istediklerine ulaşmalarını sağlamaktır. Teknolojik gelişmeler yakından takip edilerek, son sistem cihazların güvenirliliklerinin en üst düzeyde olmasına özellikle dikkat ediliyor. Kliniğimizde kişinin sorunu tespit edilip ve gerekli incelemelerden sonra, kişinin ekonomik durumu da göz önünde bulundurularak uygulama yöntemleri önerilmektedir.

Dr. Meltem Şentürk'ün kırışıklıklar hakkında bilgilendirme videosunu izleyebilirisiniz: