Masseter Botoks Antalya

Masseter Botoks Antalya

Güzellik endüstrisinde botoks, genellikle kırışıklık giderici etkisi ile tanınır. Ancak, bilinenin dışında bazı dermatolojik tedavilerde de botoksun faydalı etkilerinden yararlanılmaktadır.

“Diş sıkma (Bruksizm) probleminde, botoksun gevşetici etkisinden faydalanılabilir mi?” sorusuna cevap olarak geliştirilen Masseter Botoks Uygulaması, çenede yarattığı incelme etkisiyle de öne çıkmakta.

Gelin birlikte Masseter Botoks Uygulaması Nedir? Nasıl Uygulanır? gibi aklınıza takılan tüm soruları cevaplayalım.

1. Masseter Botoks Nedir?

Masseter Botoks adındaki "Masseter" terimi, bu işlemde etkilenen kasın adını ifade etmektedir.

Masseter kası, çene bölgesinde bulunan ve çene hareketlerinde önemli bir rol oynayan bir çiğneme kasıdır, çene bölgesinin yan tarafında yer alır ve diğer çene kaslarıyla birlikte çalışarak çene hareketlerini kontrol eder.

Çene hareketleri sırasında bu kaslar aktif hale gelir ve çiğneme, konuşma gibi işlevleri gerçekleştirir. Bu kaslar zamanla aşırı gelişebilir ve belirgin hale gelebilir. Bu durumda, yüz daha kare veya geniş bir görünüm kazanabilir.

Masseter Botoks işlemi, masseter kasını gevşeterek çene hattını inceltmeyi hedefler. Bu nedenle, Masseter Botoks adı, bu estetik işlemin amacını ve uygulandığı kasın adını vurgulamaktadır.

Dis-sikma-erkeklerde-bruksizm-masseter-botoks-antalya

2. Masseter Botoks Nasıl Uygulanır?

Masseter Botoks işlemi, deneyimli bir hekim tarafından, belirli noktalara Botulinum Toxin enjekte edilmesi ile yapılır. Bu enjeksiyonlar, Masseter kaslarını geçici olarak etkisiz hale getirir ve kasların hacmini azaltır. İşlem genellikle 10-15 dakika sürer ve lokal anestezi gerektirmez. Süreç oldukça konforlu geçer.

Dis-sikma-erkeklerde-bruksizm-masseter-botoks-antalya-

3. Masseter Botoks’u Kimler Uygulayabilir?

Masseter Botoks Uygulamasını Türkiye’de yasal olarak; diş hekimleri, dermatologlar ve plastik cerrahlar uygulayabilmektedir. Tabii her konuda olduğu gibi sağlık alanında da deneyimli eller tercih edilmelidir.

4. Masseter Botoks'un Avantajları Nelerdir?

Çene Hattının İncelmesi: Masseter Botoks, çene kaslarının daha az belirgin hale gelmesini sağlar. Bu sayede yüz daha oval bir görünüm kazanır ve çene hattı daha ince bir şekilde ortaya çıkar.

Yüz Simetrisinin Sağlanması: Asimetrik bir çene yapısına sahip olanlar için Masseter Botoks, yüz simetrisini düzeltmede etkili olabilir. İşlem sayesinde çene hattı daha simetrik hale gelir.

Diş Sıkma Probleminin Giderilmesi: Masseter Botoks, diş sıkma problemi olan bruksizm ile mücadelede etkili bir yöntemdir. Aşırı gelişmiş Masseter kaslarına sahip olan kişiler, çene bölgesinde ağrı ve gerginlik hissi yaşayabilir. Masseter botoksun çene bölgesine uygulanması sayesinde buradaki kaslarda gevşeme yaşanır ve böylece 4-6 ay süresince diş sıkma problemi ortadan kalkar.

Kısa Süreli ve Etkin Sonuçlar: Masseter Botoks işleminden sonra, özellikle çene sıkma problemi (bruksizm) konusunda hızlı bir şekilde etki gösterir. Maksimum etki genellikle 10. günde görülmeye başlanır. Çene kasları giderek gevşer ve yüz ovalinde incelme gerçekleşir. Masseter Botoks işleminin etkisi diğer botoks uygulamalarında olduğu gibi geçicidir. Genellikle etkisi 4 ila 6 ay arasında sürer. Bu sürenin sonunda, işlem tekrarlanabilir ve istenilen sonuçlar korunabilir.

5. Masseter Botoks Fiyatları Nedir?

Güncel Masseter Botoks fiyatlarını öğrenmek için Antalya’da bulunan dermatoloji kliniğimizi (0242 317 10 00) arayarak, bizimle iletişime geçebilir; güncel Masseter Botoks fiyatlarını hızlıca öğrenebilirsiniz. Ayrıca Masseter Botoks uygulamasına ihtiyacınız olup olmadığını merak ediyorsanız, bizlerden ücretsiz öngörüşme randevusu talep edebilirsiniz.