10 Farklı Ülke Kadınlarının Güzellik Sırları

10 Farklı Ülke Kadınlarının Güzellik Sırları | DK Klinik

Avustralya: Kepek İçin Çay Ağacı Yağı

Avustralya’da kepeği azaltmak için çay ağacı yağı kullanılıyor. Şampuanın içine birkaç damla çay yağı katıldığında kaşınma ve kepek ile savaş başlıyor.

Brezilya: Güneş Yanıkları İçin Yulaf Ezmesi

Brezilya da Antalya gibi çok sıcak bir iklime sahip bu yüzden güneş yanığı vakaları sık sık görülüyor. Brezilya da yıllardan beri bu iyileşme sürecini hızlandırmak ve yanığın acısını hafifletmek için yulaf ezmesinin mineral ve vitaminlerinin etkisinden faydalanılıyor.

Kolombiya: Parlak Saçlar İçin Avokado

Avokado, diğer Latin Amerika ülkelerinde olduğu gibi Kolombiya da yüzyıllardan beri cilt ve saç güzelliği için kullanılıyor. Avokado, muz ve zeytinyağı karışımından elde edilen macun kıvamındaki ürün saç köklerine sürülüyor, yaklaşık 1 saat sonra duşa girilerek saçlar şampuanla durulanıyor.

Bulgaristan: Yüz Temizleyici Olarak Gül Suyu

Ülkemizde Isparta ili ile ünlenen gül suyunun dünyada en büyük üreticilerinin başında Bulgaristan geliyor. Bulgaristan’da kadınların cilt güzellikleri için en sık başvurdukları yöntemlerden biri de gül suyunun cilt için mucizevi etkisinden faydalanmak.

Yunanistan: Yumurta Beyazından Saç Maskesi

Saçın uzunluğuna göre birkaç yumurta akı saç ıslakken saç köklerine masajla sürülüyor. 10 dakika bekledikten sonra saç durulanıyor.

Çin: Cilt İçin Pirinç Suyu

Çin’in geleneksel gıdası pirinç yalnızca bir gıda olarak değil aynı zamanda yüzyıllardır Çinli kadınların duru bir cilde sahip olmak için kullandıkları bir güzellik sırrı. Aynı zamanda cilt PABA denilen bir madde içeriyor ve bu madde cildin güneşe karşı daha dirençli olmasını sağlıyor.

Hindistan: Daha Sağlıklı Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan’da saçların daha hızlı uzaması ve sağlıklı görünmesi için Hindistan cevizi yağı kullanılıyor. İsterseniz Hindistan cevizi yağını saçınızda bir süre tuttuktan sora durulayabilir, isterseniz küçük birkaç damla yağı saçınıza sürerek masaj yapabilirsiniz.

Mısır: Süt Banyosu

Ballı süt banyosu Kleopatra döneminden beri gelen bir güzellik sırrı. Eski Fransa Kralı 1. Francois de sütlü banyo yapan kişilerden biriydi.

Sütün içeriğinde bulunan alfa hidroksi asit ( AHA ) derideki ölü hücrelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Dominik Cumhuriyeti: Güçlü Tırnaklar İçin Sarımsak

Güçsüz ve sürekli yıpranan, kırılan tırnaklar için Amerika kıtasında bulunan Dominik Cumhuriyeti’nin kadınları sarımsağı rendeledikten sonra parlatıcılarının içine bir miktar katarak 10-15 gün bekletiyorlar ve parmaklarına sürüyorlar.

Japonya: Güneşten Korunarak Cildi Genç Tutmak

Uzakdoğu kadınlarının genel olarak ciltleri pürüzsüz ve duru görünür. Bunda genetik mirasın etkisi olsa da diğer formülleri güneşten korunmak.

Uzakdoğulu turistlere dikkat ederseniz birçoğu güneşten korunmak için büyük şapkalar ve şemsiye kullanmayı tercih eder. Böylece ciltleri güneşin zararlı ışınlarına daha az maruz kaldığı için cilt yaşlanması daha geç başlar.

Not: Yukarıda bahsedilen yöntemler DK Klinik tarafından önerilmiş yöntemler değildir. Tek amacımız dünya kadınlarının güzellik sırlarını objektif bir şekilde yansıtmak ve sizleri bilgilendirmektir.